top of page

Ontdek de beste activiteiten aan zee in België

Bijgewerkt op: 1 aug. 2023

België mag dan wel niet het eerste land zijn dat in je opkomt als je aan een strandvakantie denkt, maar de Belgische kust heeft veel te bieden. Van lange wandelingen op het strand tot watersporten en culinaire hoogstandjes, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen aan de Belgische kust.


Wandelen en fietsen

De Belgische kust is de perfecte plek om te wandelen en te fietsen. De kustlijn is ongeveer 67 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de duinen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt volgen, zoals de kusttramroute of de duinenroute.


Watersporten

Als je van watersporten houdt, dan zul je aan de Belgische kust niet teleurgesteld worden. Er zijn veel mogelijkheden om te surfen, kiteboarden, zeilen, kajakken en meer. Er zijn ook verschillende watersportclubs die lessen aanbieden voor beginners.


Bezoek historische steden

Aan de Belgische kust vind je verschillende historische steden, zoals Brugge, Oostende en Knokke-Heist. Deze steden bieden niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook tal van leuke winkels, restaurants en cafés.


Geniet van de Belgische keuken

België staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes en aan de Belgische kust vind je tal van restaurants die heerlijke gerechten serveren. Probeer bijvoorbeeld eens de verse visgerechten of de beroemde Belgische frieten.


Bezoek pretparken en attracties

Als je op vakantie bent met kinderen, dan zijn er ook verschillende pretparken en attracties die je kunt bezoeken aan de Belgische kust. Zo is er Plopsaland in De Panne, Sealife in Blankenberge en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.


Kortom, er is genoeg te doen aan de Belgische kust. Of je nu op zoek bent naar actie en avontuur of juist rust en ontspanning, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Kom naar de Belgische kust en ontdek het zelf!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page